Gümrük, 200 VHKİ kadrosu dağıtacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı dolu boş kadrolarında yapılan düzenlemeyle, kurumun taşra birimlerinde kullanılmak üzere, kuruma 200 VHKİ kadrosu alındı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Haziran 2013 00:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük, 200 VHKİ kadrosu dağıtacak

31 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararnameye göre kurumun taşra birimlerinde çalıştırılmak üzere kuruma çeşitli derecelerden 200 VHKİ kadrosu alındı. Tıklayınız.

VHKİ kadrolarının derecesi, bu kadroların çalışan memurlara dağıtılacağını göstermektedir. Bilindiği üzere görevde yükselme yönetmekliklerinde VHKİ ile memur aynı düzeyde sayıldığı için kurumlar bu kadroları görevde yükselme sınavı açmaksızın dağıtabilmektedir. Gümrük görevde yükselme yönetmeliğine göre de VHKİ kadrosu; Memur, muamele memuru, ambar memuru, veznedar, satış memuru, bilgisayar işletmeni ile aynı gruptadır. Yani Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu sayılan unvanlarda çalışan uygun gördüğü bir memura VHKİ kadrosu verebilecektir. VHKİ kadrosu maaşı arttırdığı için, dağıtımın objektif kriterlere göre yapılmasında yarar bulunmaktadır. Aksi bir durumda, yani keyfi bir şekilde dağıtım yapılması halinde, işlem dava konusu olabilir ve tüm atamalar geriye doğru iptal olabilir.

VHKİ kadrosuna atanacak bir memurun maaşı ne kadar artar?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber